Iedvesma – Salāti ar grilētu kazas sieru

Salāti ar grilētu kazas sieru

SASTAVDAĻAS

  • 300 g sarkano kāpostu
  • 100 g fermentētu biešu
  • 50 g lazdu riekstu
  • 1 ābols
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 100 g vīģes (svaigas vai žāvētas)
  • Svaigs timiāns
  • 120 g svaigu ogu ( video ir kazenes, bet derēs visas ogas)
SALĀTU MĒRCE
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 tējkarote medus
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 0,5 ēdamkarotes ābolu etiķa
GRILĒTS KAZAS SIERS
  • 180 g laba kazas siera rullītī
  • 10 valriekstu kodoli
  • Nedaudz medus
UZKODA
  • Garda maize – vēlams apcepta.

KĀ GATAVOT

  1. Ieslēdziet cepeškrāsni 190 °C temperatūrā (ventilatora krāsns)
  2. Sagrieziet kazas sieru atbilstošos gabaliņos un ievietojiet tos cepeškrāsnī uz aptuveni 10 minūtēm. Vai līdz tie kļūst zeltaini. Tikmēr sagrieziet sarkanos kāpostus šķēlēs un sajauciet tos bļodā ar fermentētām bietēm.
  3. Apcepiet lazdu riekstus uz pannas uz augsta karstuma, līdz miziņa sāk drupt. Atstājiet tos malā, lai tie atdzistu. Kad lazdu rieksti ir atdzesēti, miziņu ir vieglāk noņemt.
  4. Samaisiet mērci kopā.
  5. Vīģes, sarkanos sīpolus un ābolus sagrieziet atbilstošā izmērā un sajauciet salātos ar mērci, lazdu riekstiem, svaigu timiānu un svaigām ogām.
  6. Pasniedziet uz šķīvja kazas sieru ar valriekstiem un aplejiet tos ar nelielu daudzumu medus. Pasniedziet kazas sieru ar salātiem un pāris labas maizes šķēlītēm.
  7. Trauku dekorējiet ar svaigu timiānu.
  8. Bon appetite!

Sarakstījis: Onyx Cookware