Iedvesma – Olu Kūka

OLU KŪKA

SASTAVDAĻAS

  • 8 olas
  • Bekons
  • 1 sīpols
  • 5 ķiršu tomāti
  • 250 ml krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Sviests
  • Eļļa
  • Tumšā maize vai rupjmaize
  • Maurloki
  • Sinepes

PAGATAVOŠANA

  1. Ievietojiet olas bļodā un saputojiet tās.
  2. Uz pannas ielieciet sviestu un ļaujiet tam uzkarst.
  3. Ielejiet krējumu bļodā un pievienojiet piparus un sāli, pirms vēlreiz saputojiet.
  4. Uzlejiet maisījumu uz pannas.
  5. Sagatavojiet bekonu un sāciet to cept.
  6. Ielieciet pannu ar olām cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz apmēram 15 minūtēm.
  7. Sagrieziet sīpolu un apcepiet to ar 1 ēdamkaroti eļļas.
  8. Sagrieziet tomātus uz pusēm un apcepiet tos kopā ar sīpolu. Pievienojiet sāli un piparus.
  9. Sasmalciniet maurlokus un sagatavojiet maizi.
  10. Kad olas ir gatavas, jāsagatavo ēdiens un jāpievieno piedeva un sinepes.

Sarakstījis: Onyx Cookware