Iedvesma – Gardēžu hotdogi

GARDĒŽU HOTDOGU RECEPTE

SASTAVDAĻAS

  • 300 ml ūdens
  • 100 ml piena
  • 50 g rauga
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 ola
  • 200 g kviešu graudu miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 0,5 tējkarote sasmalcināta kardamona
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 450 g kviešu miltu
  • 1 ola, lai ieziestu ar otiņu
  • 1 tējkarote sezama sēklu
  • Hotdogu pildījums
  • 12 cīsiņi
  • Kečups
  • Sinepes
  • Kimči kāposti
  • Sarkanie kāposti
  • Svaigs timiāns
  • 2 sīpoli cepšanai
  • Sāls
  • Pipari
  • Sviests

PAGATAVOŠANA

  1. Iejauciet raugu remdenā ūdenī, pievienojiet pienu, eļļu un olas. Samaisiet kopā kviešu graudu miltus, sāli, kardamonu un cukuru un iemaisiet rauga maisījumā. Iemaisiet kviešu miltus un mīciet, līdz mīkla kļūst padevīga.
  2. Ļaujiet mīklai uzbriest bļodā 40 minūtes. Izveidojiet 12 iegarenas cīsiņu maizītes. Mīcīšanai izmantojiet nedaudz eļļas uz galda virsmas un uz rokām, nevis miltus, lai maizītes nekļūtu sausas.
  3. Ļaujiet cīsiņu maizītēm 30 minūtes uzbriest uz pergamenta papīram klātas cepamās plātnes, pārlejiet ar olu un beigās apkaisiet ar sezama sēklām. Cepiet maizītes 175 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15–18 minūtes.
  4. Sīpolus nomizojiet un sagrieziet uz pusēm. Tad sagrieziet to plānās šķēlītēs. Izkausējiet sviestu pannā uz lēnas uguns un pievienojiet sīpolus. Maisiet, kamēr vārās. Tad pievienojiet cukuru un nedaudz ūdens un apcepiet sīpolus līdz kļūst mīksti. Tas aizņem aptuveni 10 minūtes.
  5. Pieberiet sāli un piparus un pasniedziet uzreiz no pannas.
  6. Apcepiet cīsiņus uz pannas un, kad tie ir gatavi, noņemiet tos no pannas un ielieciet siltā, tikko ceptā maizē.
  7. Tad pievienojiet pildījumu hotdogam. Neaizmirstiet par ceptiem sīpoliem, kečupu, sinepēm un saviem iecienītākājiem fermentētiem dārzeņiem.
  8. Bon appétit!

Sarakstījis: Onyx Cookware