Iedvesma – Angļu Steiks

Angļu Steiks

SASTAVDAĻAS

  • 4 steiki
  • 3 šalotes
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 200 ml piena (vistas buljona fondam)
  • 300 ml kartupeļu ūdens
  • 1 kubiņš liellopa buljona
  • Mērces krāsviela
  • 600 g kartupeļu
  • 3–4 gabaliņi marinētu ķirbju
  • Kukurūzas ciete
  • Sviests
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 citrons
  • Marinēti ķirbji rotājumam

PAGATAVOŠANA

  1. Nomazgājiet vai nomizojiet kartupeļus un vāriet tos katlā ar ūdeni un sāli. Atkarībā no kartupeļu lieluma tie jāvāra 10–20 minūtes. Ieduriet kartupeļos dakšiņu. Tie ir gatavi, kad jūtams vajadzīgais maigums un tie noslīd no dakšas. No kartupeļiem izlejiet ūdeni traukā – mēs to izmantosim mērcei!
  2. Sīpolus sagrieziet šķēlītēs. Apcepiet tos sviestā uz pannas vidējā temperatūrā. Tiem nepieciešams nedaudz laika, pirms tie saplūst, iegūst krāsu un kļūst mīksti – ļaujiet tiem nostāvēties no paša sākuma. Pievienojiet ēdamkaroti balzametiķa un ēdamkaroti medus.
  3. Tikmēr steikus apkaisiet ar sāli un pipariem un apcepiet sviestā uz pannas, līdz tie kļūst tādi, kādus vēlaties – atcerieties, ka pannu nedrīkst tīrīt! Ļaujiet steikiem atdzist bez vāka uz šķīvja vai griešanas dēlīša.
  4. Tagad pannā kopā ar liellopa buljona kubiņu ielejiet pienu un kartupeļu ūdeni un, maisot uz vidējas uguns, ļaujiet tam sākt vārīties. Iejauciet nedaudz kukurūzas cietes glāzē ūdens un pa druskai pievienojiet maisījumu pannā, līdz mērce iegūst vēlamo konsistenci. Tagad mērcei pievienojiet mērces krāsvielu, līdz tā kļūst brūna. Pievienojiet sāli un piparus, nedaudz medus vai citronu (pēc vēlēšanās).
  5. Vārītus kartupeļus apcepiet uz pannas ar ēdamkaroti sviesta, pievienojiet sāli un piparus.
  6. Pasniedziet steiku ar ceptiem kartupeļiem, papildinot ar mīkstajiem sīpoliem un salātiem, ja jums tādi ir, tad pievienojiet mērci un marinētus ķirbjus rotājumam.
  7. Bon appetite!

Sarakstījis: Onyx Cookware